Termes d’entrega, muntatge, garantia i devolucions de productes: aquí t’expliquem com funciona

Les entregues es realitzen només a Catalunya.

Categories i costos d’enviament:

1 – Servei Estàndard (entrega a peu de carrer): Aquest servei no inclou la pujada de la mercaderia a la teva llar; serà entregat a peu de carrer.

  • Per a compres inferiors a 300€, aquest servei tindrà un cost de 30€.
  • Per a compres entre 300€ i 600€, el servei serà sense cost.

2 – Servei Premium (entrega a domicili, col·locació o muntatge): Aquest servei inclou el transport, la pujada a domicili, col·locació o muntatge si fos necessari, i la retirada dels residus (cartons i plàstics).

  • Per a compres superiors a 600€, aquest servei serà sense cost.

El Servei Premium de Mobles Fradera inclou el transport dels teus mobles, l’entrega a la teva llar, la seva col·locació o muntatge si fos necessari, i la retirada dels residus, com ara cartons i plàstics. Tenim magatzems logístics i comptem amb un equip de muntadors professionals a Catalunya.

Si us plau, tingues en compte que la instal·lació de llums o luminàries no està inclosa en el nostre servei de muntatge.

El nostre Servei Premium no inclou l’ús de muntacàrregues ni elevadors. Si aquests equips fossin necessaris per a l’entrega o el muntatge dels teus mobles, es pressupostaran a part.

Pot ser que hi hagi productes en el Servei Premium gratuït on el muntatge no està inclos. Per a conèixer en detall els serveis que estan inclosos amb cada producte, consulta la secció de Transport a la fitxa de cada producte.

Danys en transport:

Nosaltres acuradament empaquetem i verifiquem la teva comanda a les nostres instal·lacions abans d’enviar-la. No obstant això, no podem descartar la possibilitat de danys durant el transport. Per això, et sol·licitem que verifiquis acuradament el teu producte tan aviat com el rebeis.

Què fer si s’observen danys pel transport?

Quan rebis la teva comanda, si us plau, comprova l’estat exterior del paquet:

• Si està obert o sembla haver estat obert.

• Si està trencat o malmès.

• Si està deformat o espatllat.

• Si sembla mullat o sembla haver estat en contacte amb líquids.

Si veus alguna d’aquestes circumstàncies, verifica el contingut del paquet en presència del repartidor abans de signar el full de recepció o qualsevol altre document. Si el repartidor es nega a fer aquesta comprovació o si veus que falten productes o que estan malmesos, NO acceptis la comanda.

Si acceptes el paquet, no podrem presentar cap reclamació al transportista.

Si us plau, comprova la mercaderia de l’interior del paquet en un termini màxim de 24h. No s’acceptaran reclamacions passades 24 hores des de la data de recepció de la mercaderia, ja que són les condicions imposades per les empreses de transport.

Totes les reclamacions relatives a trencaments o pèrdues han de ser comunicades a MOBLES FRADERA per telèfon al 935 601 960 o per correu electrònic a ventas@mueblesfradera.com, en el termini indicat anteriorment, incloent-hi fotos digitals i una descripció detallada del problema detectat.

El termini de 24h des de la data de recepció ho marquen les companyies d’assegurances, ja que tots els nostres productes són enviats per logística i estan assegurats.

Agraïm la confiança que diposites en nosaltres.

Què fer si, malgrat les nostres recomanacions, acceptes el producte i aquest presenta danys?

En aquest cas, et preguem que ens enviïs un e-mail a postventa@mueblesfradera.com amb fotos digitals dels danys, juntament amb el número de comanda, perquè puguem presentar la declaració de danys de manera correcta a la nostra assegurança. Al mateix temps, organitzarem amb tu la recollida del producte i ens encarregarem de resoldre el problema de la millor manera possible.

Assegurança de transport:

Quan enviem els nostres productes, ens assegurem de prendre totes les mesures necessàries per minimitzar el risc de danys.

No obstant això, no podem excloure completament els danys causats pel transport. Per aquesta raó, tots els productes que enviem estan assegurats contra possibles danys de transport.

Si observes danys en l’enviament, et preguem que ens informis en un termini màxim de 24h.

Terminis d’entrega:

Els terminis d’entrega varien depenent de si els productes estan en estoc o si han de ser fabricats perquè són personalitzats o estan fora d’estoc. També depenen de l’adreça d’entrega i de la manera d’enviament seleccionada:

PRODUCTES EN ESTOC

• Catalunya: 2 a 3 dies laborables

PRODUCTES PERSONALITZATS O FORA D’ESTOC Els terminis d’entrega dels productes que han de ser fabricats varien depenent del producte i del fabricant. Després de la confirmació amb el proveïdor o fabricant, s’informarà del termini d’entrega (Pot ser una mitjana de 8 setmanes).

El termini estimat d’entrega està indicat en cada producte.

El termini d’entrega és orientatiu i no vinculant. Degut a que el producte es fabrica i personalitza per a cada client, els terminis d’entrega poden veure’s modificats per múltiples causes, com problemes en la fabricació, trencaments d’estoc d’alguna peça, retards en els transports, etc.

En tot moment s’informarà al client si hi ha un retard en la fabricació.

Per obtenir més informació sobre aquestes entregues, contacta amb nosaltres.

TERMINI D’ENTREGA DE PRODUCTES QUE S’HAN DE FABRICAR

En cada producte indiquem el termini estimat d’entrega. Els terminis indicats són orientatius i són proporcionats per cada fabricant, però poden patir retards a causa d’inconvenients en la fabricació o en la logística. Informarem al client en tot moment si la seva comanda porta retard en la fabricació.

Els productes de petites dimensions s’envien mitjançant Correos Express i els de mitjana i gran dimensió s’envien per missatgeria.

En totes les comandes s’envia un número de seguiment i missatgeria perquè el client estigui informat en tot moment.

MOBLES FRADERA no es fa responsable dels retards que poden ocórrer en èpoques estiuenques pel descans a les fàbriques, tot i que s’informarà en cada cas d’aquesta possibilitat en fer la comanda.

Si per algun motiu excepcional l’enviament es demora, et contactarem per e-mail o telèfon.

El cost del producte inclourà l’Impost del Valor Afegit (IVA) depenent del país. Entenem per cost del producte el que apareix reflectit en el moment d’efectuar la comanda.

El cost de la comanda estarà compres pel COST DEL PRODUCTE (+) DESPESES D’ENVIAMENT.

Les compres s’entendran efectuades en Mobles Fradera, S.L. situada a Barcelona, Catalunya.

Per a més informació, si us plau posa’t en contacte amb atenció al client.

Devolució de productes:

Si desitges cancel·lar o retornar una comanda, per qüestions alienes a Mobles Fradera, les despeses d’enviament de la devolució seran facturades.

Les peces personalitzades en color o mesures (totes aquelles en les que es pot seleccionar diferents opcions dins de la web) admeten devolució, però es te facturarà un 50% del total de la comanda, degut a que es crea el producte personalitzat per al client i després és difícil poder vendre el producte. Igualment, les despeses d’enviament d’anada i tornada et seran facturades.

Més informació en Condicions Generals de Contractació: Política de Devolucions.

Per a més informació o per aclarir qualsevol dubte, contacta amb nosaltres a través de e-mail: atencio@mueblesfradera.com o trucant al 935 601 960.

Si vols fer una devolució, contacta amb el nostre servei de post-venda a l’adreça electrònica postventa@muebleslluesma.com. L’Atenció al Client es farà càrrec de totes les gestions per a una correcta devolució de la teva compra. No s’acceptaran devolucions sense la prèvia autorització de MOBLES FRADERA S.A. Passats 14 dies hàbils des de la data d’entrega de la compra no s’admet cap canvi ni devolució.

Coneix la garantia El termini de garantia dels productes comprats és de 3 anys des de la data de venda. Aquesta garantia cobreix qualsevol defecte de fabricació que pogués sorgir amb el temps. Òbviament, els defectes o desperfectes deguts a una incorrecta utilització del producte o els desgastes produïts per un ús normal del mateix, no s’inclouen en la garantia. El termini per comunicar qualsevol defecte és de 2 mesos i s’estableix un període de sis mesos després de l’entrega per entendre que el defecte ve de fàbrica. Passats aquests sis mesos fins a la finalització del termini de tres anys de garantia, serà el consumidor el que haurà de provar que el defecte ve de fàbrica.